Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، پیروز حناچی در جلسه شورای مدیریت تهران افزود: شهر باید به سطحی از آمادگی برسد که در برابر هیچ فاجعه‌ای از هم فرو نپاشد.

وی اظهارداشت: برگزاری جلسات مدیریت بحران از نتایج پرشمار تجربیاتی است که زلزله «کوبه» ژاپن برای دنیا به ارمغان آورد؛ زلزله‌ای که هفدهم ژانویه ١٩٩۵ اتفاق افتاد و شدت آن ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ ریشتر بود.

شهردار تهران با بیان اینکه این زمین‌لرزه ساعت ۵:۴۶ و در ساعتی که مردم در منازل حضور دارند شهر کوبه ژاپن را لرزاند ادامه داد: آنچه در آن ساعت و روز در آن شهر رخ داد، تبدیل به یک آزمایشگاه جهانی کامل برای زلزله‌های شهری شد.

حناچی اضافه کرد: ژاپنی‌ها قطعاً به نسبت بسیاری از کشورهای دیگر، آمادگی زیادی برای آن اتفاق داشتند، اما بیش از ۶ هزار و ۴۰۰ نفر جان خود را به تبع این زلزله از دست دادند؛ شهردار کوبه نیز بعد از این اتفاق خودکشی کرد.

وی با اشاره به اینکه زلزله کوبه نتایج بسیار عمیقی داشت گفت: استانداردهای ایمنی در ژاپن پس از این اتفاق به طور ملموسی افزایش پیدا کرد؛ شبکه‌های حیاتی از قبیل مترو، خطوط ارتباطی آب، برق و گاز تقویت شدند.

شهردار تهران یادآور شد: این زلزله زیرساخت‌های زیرزمینی را نیز تحت تاثیر قرار داد به طوری که پل‌های تک‌پایه به شدت صدمه دیدند، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای بعد از زلزله رخ داد و در نهایت حدود ٧ هزار ساختمان آسیب دیدند.

وی با بیان اینکه در این زلزله موضوع کمک‌رسانی به ساختمان‌های بلند چالشی جدی بود، عنوان کرد: براثر این حادثه ژاپنی‌ها متوجه شدند آن‌طور که لازم است آمادگی لازم را ندارند؛ آسیب‌های مربوط به فقدان هماهنگی بین نیروهای کمک‌رسان نیز از تجربیات این زلزله بود.

حناچی با بیان اینکه هماهنگی میان نیروهای دخیل و کمک‌رسان همان چیزی است که برای رسیدن به آن در این جلسه گرد آمده‌ایم خاطرنشان کرد: افزایش اضطراب، خودکشی، استفاده بیش از حد از الکل و طلاق از جمله تبعات اجتماعی زلزله کوبه ژاپن بود.

وی یکی از اقدامات مهم ژاپنی‌ها بعد از این زلزله را در نظر گرفتن هزینه زیاد برای سرپیچی از قوانین ذکر و تاکید کرد: در واقع از آن تاریخ رعایت استانداردهای ساخت‌وساز و ایمنی سیستم‌های گرمایشی به شکل خاص در اولویت قرار گرفت؛ انجام مانورهای گسترده پس از وقوع این زلزله اهمیت فراوان پیدا کرد و موضوع استفاده از مصالح سبک و مقاوم در سازه‌های شهری در دستور کار قرار گرفت.

شهردار تهران عنوان کرد: ژاپن بر روی ۴ گسل بزرگ و شناخته‌شده قرار گرفته و به همین خاطر است که همواره خطر تکرار چنین حادثه‌ای را در نظر می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: درست است که زلزله اصلی‌ترین خطر در تهران است، اما به هیچ وجه تنها خطر نیست، ما در تهران با خطراتی روبرو هستیم که به ظاهر با یک اتفاق کوچک شروع می‌شوند اما می‌توانند خیلی زود به یک فاجعه ملی تبدیل شوند.

حناچی با بیان اینکه پلاسکو ساختمانی بود که کسی فکر نمی‌کرد به آن شکل فرو بریزد گفت: فروریختن آن به یک فاجعه ملی تبدیل شد؛ این از ویژگی‌های تهران است.

وی با بیان اینکه گزارش ملی و رسمی پلاسکو دیروز به دست ما رسید اظهارداشت: در چنین گزارشی ممکن است دستگاه‌های مسئول به راحتی نقش خود را نپذیرند یا اینکه دستگاه مخاطب اساساً نمی‌تواند یک گزارش بی‌طرف تدوین کند، اما دولت یک مبنای خوب گذاشت؛ اینکه برای تهیه و تدوین چنین گزارشی، یک مجموعه کاملاً بی‌طرف و متخصص تشکیل شود.

حناچی گفت: شهرداری تهران حاضر است برای گسترش ایستگاه‌های شبکه ارتباطی اضطراری همکاری کند و برای آن فضاهای لازم را در نظر بگیرد.

وی موضوع استان‌های معین را در مدیریت بحران بسیار مهم دانست و یادآور شد: یکی از تجربیات زلزله شهر کوبه ژاپن این بود افرادی که خود در حادثه درگیر شده‌اند، نمی‌توانند به دیگران کمک‌رسانی کنند؛ در این موارد دستگاه‌هایی که درگیر نیستند باید کمک کنند.

شهردار تهران ابراز امیدواری کرد تهران بحران گسترده‌ای را تجربه نکند و اگر هم اتفاق افتاد، تلاش کنیم با آمادگی که از قبل به دست می‌آوریم آن را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز ضمن قدردانی از اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران تهران گفت: در تهران تنها زلزله نیست که اهمیت دارد و باید مخاطرات دیگر از قبیل سیلاب را نیز مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه وزیر کشور موضوع تعیین استان‌های معین را به‌عنوان یک اولویت مطرح کرده خاطرنشان کرد: پس از جلسات متراکم، دستورالعمل جامعی در همین مورد تدوین شد که بر اساس آن استاندار تهران متولی هماهنگی کلی در این فرآیند شده است و بسیاری از استان‌ها نیز ارتباطشان را با تهران برقرار کرده‌اند.

تهرام /۹۳۵۳/‌/‌۱۳۴۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیروز حناچی شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مبلغ درخواستی از سوی مسئولان استان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست و باید برآورد دقیق و کارشناسی شده وجود داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در جمع خبرنگاران در استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه از نظر پیشگیری، آمادگی و مقابله با بحران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: این وضعیت باز هم کافی نیست و باید پیشگیری در حوزه‌های مختلف که می‌تواند احتمال خطر در آن وجود داشته باشد، با استفاده از ظرفیت استان مورد توجه قرار گیرد و ما نیز وظیفه داریم بودجه مورد نیاز را به ویژه برای شهر کرمانشاه تهیه کنیم.

وی درباره تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در شهرستان سرپل‌ذهاب برخی از اماکن عمومی از جمله ساختمان‌های اداری، مساجد، کتابخانه‌ها و مراکز بهداشت هنوز ساخته نشده و نیاز به بودجه دارد و باید به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برآورد دقیقی از میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این اماکن وجود ندارد و تعیین اعتبار و زمان تأمین آن نیاز به برآورد دارد و البته از این به بعد همچون سال گذشته بودجه براساس براورد تخصیص نمی‌یابد بلکه به صورت مرحله به مرحله با پیشرفت کار و دقت در محاسبه و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های موجود پرداخت می‌شود. این ساختمان‌ها باید ساخته می‌شد، اما با کم‌دقتی رها شده و اکنون ما بنا داریم تا انتها همراهی کنیم و نیازی به اعلام اعتبار نیست. ساختمان‌های دولتی باید بیمه باشند و در صورت تخریب به هر دلیل، ما نباید یک ریال برای بازسازی آن کمک کنیم و کاری که اکنون قرار است انجام شود کاری اضافه بر وظیفه است.

نامی با اشاره به اینکه برای ساخت و بازسازی مساجد می‌توان از ظرفیت خیران استفاده کرد، گفت: ما تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم که این وضعیت ساماندهی شود اما باید همراه با دقت باشد و با برآورد کارشناسی برآورد صحیحی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شعار سال باید بیشتر از ظرفیت مردم استفاده شود، افزود: در رابطه با ساماندهی آبشوران نیاز به اقدامات اولیه دارد و در ابتدا باید نقشه دیجیتال شهر تهیه شود که بتوانیم تصمیم درستی بگیریم و اعتبار آن از منابع استانی و بخشی نیز از بودجه مدیریت بحران تأمین می‎‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای ساماندهی آبشوران نیز اطلاعات دقیقی از نحوه انجام عملیات، شیب رودخانه و نوع مصالح مورد استفاده وجود ندارد و نمی‌توان بدون داشتن این اطلاعات اعتباری برای آن برآورد کرد.

نامی با اشاره به استفاده از پساب شهر کرمانشاه برای صنایع افزود: در قانون بودجه 1402 قید شده که تمایم شرکت‌های صنعتی باید از پساب استفاده کنند و تمام دستگاه‌ها باید در حد توان برای تصفیه پساب و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز در کرمانشاه به خوبی انجام شده است، گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده باید در کشور 250 میلیون اصله درخت کاشته شود و بنابر تأکید مقام معظم رهبری باید این درختان مثمر باشند و تولید چوب نیز می‌تواند در این دسته قرار بگیرد، زیرا در کشور سالانه به حداقل پنج میلیون مترمربع چوب نیاز است که بخشی از آن وارد می‌شود و به هر میزان این تولید چوب افزایش یابد واردات کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با این وجود تلاش می‌شود درختان کاشته شده مثمر باشد و نحوه عملکرد در این زمینه براساس تقسیمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی به دقت پیگیری می‌شود، زیرا توسعه فضای سبز یکی از اصول مهم دنیا برای ادامه حیات بشر است.

نامی با اشاره به اینکه در تمام ابعاد مدیریت بحران مردم حضور فعال دارند، گفت: این حضور نیاز به سازماندهی و آموزش دارد و به همین دلیل قرارگاه مردم یاری بحران در کشور به منظور آموزش مردم و استفاده از ظرفیت مردم در بحران‌ها راه‌اندازی شده است.

برآورد دقیق از خسارت در مناطق زلزله‌زده انجام شده است

محمدطیب صحرایی نیز در این نشست با تأکید بر همراهی مدیریت بحران کشور تا پایان ساماندهی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه اظهار داشت: ممکن است اعتبار مورد نیاز بیشتر یا کمتر از برآورد و اعتبار درخواست شده باشد و مهم این است که از این وضعیت عبور کنیم. در صورت همراهی مدیریت بحران می‌توانیم در مدت زمان قابل قبولی تمام مناطق زلزله‌زده استان را از نابسامانی فعلی خارج کنیم.

صحرایی با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده تا پایان سال گذشته 2700 میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده نیاز است گفت: برآورد دقیق از خسارت‌ها وجود دارد و تقدیم خواهد شد و در صورت نیاز برآورد تکمیلی و کارشناسی‌های جدید انجام می‌شود.

استاندار کرمانشاه افزود: متأسفانه ردیف بودجه بازسازی مناطق زلزله‌زده از قانون بودجه حذف شده و برای بازگشت این ردیف حمایت مدیریت بحران نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟